kako napraviti linkedin profil koraci i saveti

Poslovna mreža linkedin namenjena je pre svega B2B korisnicima. Ova platforma ima neverovatnu mogućnost spajanja poslodavaca sa ljudima koji traže posao. Mogli bismo da kažemo da je LinkedIn Vaš online CV.

Pored toga, ukoliko se bavite bilo kakvim biznisom, profil na LinkedIn-u je nezaobilazna stavka u Vašoj online promociji i osnovni preduslov za kreiranje Vaše poslovne LinkedIn stranice.

Da da…ukoliko nemate profil na ovoj mreži, ne možete ni napraviti poslovnu stranicu na istoj. Prema tome, pogledajte slikoviti prikaz i saznajte:

Kako napraviti LinkedIn lični profil

Idite na stranicu http://www.linkedin.com

kako-napraviti-linkedin-profil

 

Unesite Vaše podatke u polja koja vidite a zatim kliknite na dugme “Join now”

 

linkedin-licni-profil-korak-2

 

Sada treba da unesete broj telefona u polje koje vidite, radi dodatne sigurnosti. Kada to uradite kliknite na dugme “Send code”

 

linkedin-profil-korak-3

 

Linkedin će Vam poslati poruku sa kodom. Taj kod unesite u ovo polje a zatim kliknite na dugme “Verify code”.
Kada kliknete na to dugme videćete sledeće:

 

korak-4-linkedin

 

Ako već nije izabrana zemlja, Vi izaberite. Ukoliko želite možete uneti i poštanski kod, doduše ovo nije obavezan korak. Kliknite na dugme “Next” i nastavite dalje.

 

linkedin otvaranje novog profila

 

Ok, sada već treba da unesete podatke koji se tiču Vaše pozicije u firmi, ime firme i industriju. Ovo je poslovna mreža i zato su ovi podaci obavezni. Savet: ako još uvek niste registrovali firmu, unesite ime sajta ili nešto slično pa kliknite na dugme “Next”

 

linkedin-profil-interesovanja

 

Ovde treba da izaberete neku od opcija koje Vas interesuju, a “Building my professioanl network” je veoma popularna. Nije ovo presudan korak, izaberite šta god da biste nastavili dalje.

 

otvaranje-licnog-naloga-na-linkedin-sajtu

 

Sada idite u Vaš email inbox i otvorite poruku koju Vam je Linkedin poslao radi verifikacije te adrese. Poruka će izgledati ovako:

 

potvrda-email-adrese-linkedin

 

Kliknite na dugme za potvrdu.

 

korak-9-linkedin-profil

 

Ukoliko postoji neko ko biste već sada mogli da dodate, Linkedin će Vam to prikazati. Ako želite odaberite kontakt a zatim potvrdite na “Add connections”. Uglavnom možete slobodno da kliknete na dugme “Skip” da biste nastavili dalje.

 

linkedin-postavljanje-profilne-slike

 

Dodajte profilnu sliku. Kliknite na polje “Upload photo” pa izaberite sa računara. Kada završite sa time, kliknite na dugme dole levo “Continue” pa nastavite dalje.

 

otvaranje-licnog-profila-na-linkedin

 

Ovo je veoma zanimljiv korak jer Vas Linkedin sada pita “Šta Vas interesuje?” Odaberite polja Vašeg interesovanja pa klinite na dugme za nastavak.

 

preuzimanje-linkedin-aplikacije

 

Ako želite da preuzmete linkedin aplikaciju, to možete uraditi u ovom koraku. Kako god bilo, kliknite na dugme “Next”

 

koraci-za-otvaranje-linkedin-profila

 

Vaš profil je otvoren, sada već možete da dodate potražite i dodate kontakte preko Gmail-a recimo. Uglavnom, kada kliknete na “Profile” link u navigaciji, konačno ćete videti Vaš novi personalni Linkedin profil. Čestitam!

 

registracija-linkedin-profila

 

Sada kada imate lični Linkedin profil, mnogo ste bliži otvaranju poslovne linkedin stranice za Vaš biznis i sada možete da saznate kako napraviti linkedin stranicu za kompaniju

Hvala Vam što pratite naše edukativne materijale! Ako je ovo bilo korisno za Vas, da li biste bili ljubazni da podelite i sa ostalim ljudima?

Vaš Lokalni Marketing