kako napraviti twitter poslovnu stranicu za firmu

Twitter je jedna od popularnijih društvenih mreža. Ima manje korisnika od Facebook-a ali zarad efektne upotrebe društvenih mreža i linkovanja ka sajtu i ostalim profilima, bilo bi pametno da ponekad i ovde objavite neki sadržaj.

Najveće koristi možete imati upravo od tog povezivanja Vaših internet nekretnina. Ali pre pričanja o “offpage” tehnikama za optimizaciju sajta, treba  prvo da uradite neke osnove, odnosno da imate šta da povezujete, a to je upravo suština ove lekcije. Prema tome, saznajte:

Kako se kreira twitter stranica za firmu

Idite na stranicu https://twitter.com/signup

izrada-tviter-stranice-za-firmu-korak-1

 

U polje “full name” unesite ime Vaše firme, NE Vaše ime. Dalje popunite broj telefona firme, najbolje bi bilo isti broj koji imate na sajtu i na Google+ stranici, a u poslednje polje unesite lozinku. Zatim kliknite na dugme za potvrdu.

 

kako-se-pravi-stranica-na-tviteru-korak-2

 

Sada unesite broj telefona i kliknite na dugme “Next”. Sad će Vam na taj broj telefona stići sms poruka sa šifrom za verifikaciju. Tu šifru unesite u polje koje vidite ovde i kliknite na dugme “Verify”

 

otvaranje twitter naloga za firmu korak 3

 

Nakon toga, treba da izaberete username. Gledajte da to bude ime Vaše firme, proizvoda ili nešto slično. Broj karaktera je 15. Kada izaberete nešto što Vam se dopada i odgovara, kliknite na dugme “Next”

 

korak 4 tviter stranica za firmu

 

Sada ste zapravo već otvorili novi nalog, a Twitter ima još par koraka kroz koje treba da prodjete.

 

korak 5 novi tviter nalog

 

U suštini, samo kliknite na dugme “Let’s go!” Sada ćete videti stranicu na kojoj ukoliko želite, treba da štiklirate polja koja Vas interesuju. Prema Vašem izboru, Twitter će Vam pokazivati odgovarajući sadržaj. Ovo nije obavezan korak.

 

korak 6 tviter stranica

 

Svakako, kliknućete na dugme “Continue” Sada će Vam Twitter ponuditi neke od popularnih stranica koje možete odmah da “zapratite”. Naravno ja Novaka nigde ne preskačem a tako ni ovde. Na ovaj način, videćete objavu na Twitteru svaki put kad Nole pobedi 🙂

 

Untitled-3

 

Sada treba da postavite profilnu sliku Vaše firme, proizvoda, usluge…idealno bi bilo da to bude ista slika koja se nalazi na ostalim profilima koje Vaš biznis ima, kako bi brend bio isti. Dimenzije slike su trenutno 400px x 400px

 

postavljanje profilne slike za firmu na twitter

 

Kliknite na “Upload your photo” pa ćete videti izbor da dodate sliku sa računara. To uradite a zatim potvrdite ovaj korak klikom na dugme “Continue” pa ćete videti stranicu sličnu ovoj:

 

nova-tviter-stranica

 

Twitter će Vam pokazati stranicu na kojoj možete preko Gmail-a da obavestite ljude da ste otvorili nalog (Ja sam ove ljude malo sakrio radi njihove privatnosti) Kako god bilo, ovaj korak preskočite, klikom na dugme “Skip this step” pa idete dalje. Twitter ovde postaje ekstremno dosadan! Ovu stranicu preskočite klikom na dugme “Continue” gore desno.

 

Untitled-2

 

Kada kliknete na dugme da nastavite, sada KONAČNO vidite Vašu novu Twitter stranicu.

Čestitam! Napravili ste stranicu na Twitter-u!

 

kreirana nova tvitter stranica za firmu

Hvala Vam što pratite naše edukativne materijale! Ako je ovo bilo korisno za Vas, da li biste bili ljubazni da podelite i sa ostalim ljudima?

Vaš Lokalni Marketing