kako razmisljaju potencijalni kupci

Kako Razmišljaju Potencijalni Kupci

Sada kada znate osnovne činjenice o internet marketingu, predstaviću Vam koncept razmišljanja potencijalnih kupaca, a kako bih to najbolje uradio, upoznaću Vas sa Jovanom.

kako razmisljanju kupci na internetu

Jovana je devojka od 25 godina, koju je momak upravo zaprosio na sred centra u Novom Sadu.

Venčanje je zakazano za tačno 6 meseci od danas. Jovana je presrećna, o tom danu mašta od svoje pete godine kada je prvi put stavila mamin veo sa venčanja oko glave.

Pa, o čemu Jovana sada razmišlja?

– „Moram da organizujem venčanje“
– „Moram da kupim/iznajmim venčanicu“
– „Moram da nadjem bend“
– „Moram da organizujem ketering“

I još mali milion stvari potrebnih za organizaciju venčanja…

Primetite kako se ovde krije jedna greška koju pravimo u marketingu, a to je da mislimo da su svi ljudi naši potencijalni klijenti. Jovana nije bila potencijalni klijent nijednog salona venčanica, benda za proslave, restorana za svadbe…sve dok nije rekla sudbonosno „da“

Pa, hajde da se pozabavimo upravo drugom stavkom, kupovinom venčanice. Jovana je devojka koja je sada u ciljnoj grupi nekog salona venčanica, ali to ste i sami shvatili. Ona sada seda za računar (ili mobilni telefon) i počinje da istražuje.

Jovana na Guglu kuca termine poput:
„prodaja venčanica u novom sadu“
„iznajmljivanje venčanica novi sad“
„kako izabrati dobru venčanicu“
“najlepše venčanice za visoke devojke”

…itd…

Na Facebook-u, otvara stranice i gleda slike venčanica,
a na YouTube-u video materijale poput „5 najboljih frizura za venčanje i kako ih napraviti“

Da li primećujete da ona istražuje i želi da sazna više informacija? Ne želi istog trenutka da kupi venčanicu. Želi da istraži ko nudi venčanice, gde se nalaze saloni, koje su cene, kvalitet, dizajn…dakle ona prolazi kroz proces istraživanja, pre nego što donese odluku gde će kupiti venčanicu. A ta odluka će biti bazirana na edukaciji.

Sada nastupate Vi, recimo da imate salon venčanica i aktivan oglas na Google mreži.

Jovana pretražuje google, vidi Vaš oglas i klikne na njega. Vama je sada google naplatio za klik a Jovana je došla na sajt.

94% prvog utiska je bazirano na dizajnu sajta.

Pod uslovom da se Vaš sajt očitao u nekom doglednom vremenu do 5 sekundi i da je Jovana dospela na stranicu koja jasno predstavlja ono što je tražila i dalje postoji opasnost da će Jovana napustiti Vaš sajt u roku od nekoliko sekundi. Da da…a Vi ste upravo bacili pare.

Ali recimo da ostane na stranici i počne da gleda venčanice. Vi ste ovog momenta samo JEDAN OD prodavaca venčanica koje Jovana uzima u obzir.

I KAKO ONDA DA ZADRŽITE JOVANU I POKUŠATE DA OSTANETE U KONTAKTU SA NJOM, PRE NEGO ŠTO ONA NAPUSTI VAŠ SAJT A VI UZALUD POTROŠITE PARE ZA REKLAMU?

Ovo je samo jedan od problema koje nosi klasičan marketing a rešenje je upravo u marketing strategiji o kojoj počinjemo da pričamo. Do sada ste saznali principe kojih treba da se pridržavate i otkrili ste samu suštinu marketinga na internetu.

A sada je konačno vreme! Kliknite ovde i upoznajte 5 koraka za kvalitetnu internet marketing promociju

Hvala Vam što pratite naše edukativne materijale! Ako je ovo bilo korisno za Vas, da li biste bili ljubazni da podelite i sa ostalim ljudima?

Vaš Lokalni Marketing